Uluslar Arası Taşımacılık Nedir? Nasıl Yapılır?

Uluslar Arası Taşımacılık Nedir? Nasıl Yapılır?

Uluslar Arası Taşımacılık Nedir? Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz yüz yıl, toplumun neredeyse her sektöründe ve alanında inanılmaz değişiklikler getirdi.

Uluslararası ticaret bir istisna değildir. 1915'te demiryolu, gemiler, at ve araba ana ulaşım araçlarıydı ve otomobil dönemi yeni başlıyordu. İletişim, lojistik ve tedarik zincirindeki son yüzyılda meydana gelen teknolojik gelişmeler dikkat çekicidir. İnternetten kredi kartına, barkod tarayıcıya, son yüz yılda yapılan inanılmaz icatlar, iş yapma biçimlerini tamamen değiştirdi.

Uluslar Arası Taşımacılık Nedir? Nasıl Yapılır?

Günümüz yük taşımacılığı, malların bir yerden başka bir yere basit bir şekilde taşınması olarak görüldüğü geçmişe göre çok daha karmaşık bir işleve sahiptir. Ulaşım, teknoloji ve jeopolitik ilişkilerdeki gelişmeler sayesinde şirketler artık potansiyellerini geçmişte mümkün olmayan şekillerde en üst düzeye çıkarabiliyor ve genişletebiliyor. Bugün, uluslararası şirketlerin genel merkezlerinin bir ülkede, üretimlerinin başka bir ülkede olması ve ardından ürünlerini dünya çapında birçok başka ülkede satması oldukça yaygındır.

Üretim süreçlerinin özellikleri, dünya pazarlarının entegrasyonu nedeniyle yerelleşmektedir. Tüketicilerin artık her zamankinden daha fazla ürün, hizmet ve marka talep etmesi bir gerçektir. Ancak uluslararası taşımacılığın süreç aşamaları nelerdir? Bu yazıda bu sorunun cevabını bulabileceksiniz.

Uluslararası Taşımacılık da Dünya Nasıl Değişti?

Artan hammadde akışları ve genel olarak ürünlerin teslimatını yeterli şekilde yönetebilme yeteneği, verimli bir nakliye hareketliliği sistemine sahip olmayı gerektirir. Küreselleşme, girdileri ve çıktıları giderek coğrafi olarak dağılan üretim sürecinin aşamalarını geri dönülmez şekilde bölümlere ayırdı.

Bu nedenle nakliye süreci aşamaları çoğalmıştır ve bir nakliyeci günümüzde dünyanın neresinde olursa olsun malları zamanında ve güvenli bir şekilde taşıyabilmelidir.

Üretim dinamikleri bu değişim taşıma sistemi planlaması için yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyar. Entegre sistemler ile her modu (hava, deniz, kara) zincirin bir parçası haline getirilir.

Uluslararası Taşımacılık da Farklı Aşamalar

Nakliye süreci, işletmeler için başarı yaratmaya yardımcı olur. Navlun iletme süreci, bir nakliye şirketi tarafından gerçekleştirilen iki varış noktasından sevkiyat, mal akışıdır. Büyümek isteyen bir işletme, uluslararası düzeyde ticaret yapmayı düşünmelidir. Eşyalarınızı dünyanın her yerine göndermek, müşteri tabanınızı genişletmek için bir fırsat sunabilir, ancak çok hızlı bir şekilde çok karmaşık hale gelebilir. Bununla birlikte, uluslararası ticarette yer alan lojistik karmaşıktır ve bu nedenle nakliye ileticilerinin yardıma ihtiyacı vardır. Nakliyeciler, nakliyenin kolaylaştırılmasından sorumlu orta adamdır.

Nakliye süreci birkaç aşamadan oluşur. Bu aşamalar;

Öğelerin ve malların taşınmasını içeren ilk aşama, ihracat nakliyesi olarak adlandırılır.

İkinci aşama, malları teslim alan nakliyeciler, her bir öğenin sorunsuz bir şekilde taşınmasını sağlamak için kontrol eder.

Üçüncü aşama, nakliye komisyoncusunun ihracat belgelerini, malların menşe ülkelerinden ayrılmasına izin vermeyi imzalaması gereken gümrük acentelerine sunmasını gerektirir. Buna İhracat Gümrük Vergisi denir. İthalat durumunda da İthalat Gümrükleme vergisi denmektedir.

Eşit derecede önemli olan dördüncü aşama, eşyaların teslim alınması sürecini içerir. Bu noktada, nakliye komisyoncuları, bekleyen belgeler, nakliye faturaları vb. dahil olmak üzere kargo için tüm belgeleri alacaktır. Bu prosedür her zaman nakliye komisyoncusu tarafından gerçekleştirilir ve hedef işleme olarak adlandırılır.

Son olarak, kargonun ithalat deposundan alıcının adresine ve kargonun nihai varış noktasına ulaştırılmasına ithalat nakliyesi denir.

Güvenilir bir nakliye firması ayrıca sürecin tüm aşamalarını kapsayabilmelidir:

Lojistik, malların yerel topraklarda hareketini sağlar. Genellikle, malları üreticinin sahasından, malları sınıflandırmak için bir merkeze taşımakla ilgilidir. Buradan söz konusu olan uluslar arası varış noktalarına gönderilir. Bu aşama; eşyanın toplanması, antrepoya taşınması, etiketlenmesi, emniyete alınması, havalimanına teslimi, gümrük işlemlerinin yürütülmesi; lojistik nakliye ve teslim alma için evrak ve belgelerin işlenmesini içerir.

Uluslararası Taşımacılık; Sevkiyatın veya malların bir ülkeden diğerine uluslararası transferinin can alıcı noktasıdır.

Teslimat; Bu aşama, malların ulusal karadaki varış noktasına hareketi veya malların varış havaalanından kurulan teslimat yerine hareketi ile ilgilidir.

Faaliyetler; Gelen gümrük işlemlerinin yürütülmesi, eşyanın havalimanında elleçlenmesi, eşyanın antrepoya taşınması veya belirlenen alıcının yerine teslim edilmesidir.

Dağıtım; Dağıtım süreci aynı zamanda malların ulusal topraklar üzerindeki varış noktasına taşınmasıyla da ilgilidir, ancak teslimattan farklı olarak, malların gümrükten çekilmesi ve bir antrepoya aktarılması için prosedürlerin yerine getirilmesinden sonra dağıtım iki seçenek olarak öngörebilir;

Birincisi, paletlerin / kasaların / kafeslerin açılması ve ilgili alıcıların sahalarına teslim edilmek üzere ayrı paketlere bölünmesi ile ilgilidir. Bunun yerine ikinci seçenek, ulusal topraklarda daha fazla alıcıya yeniden satış yapacak olan tek bir ithalatçıya gönderilen tek bir mal partisinin hareketini içerir.

Bu nedenle değerli bir nakliye şirketi, yalnızca belirli bir hizmeti nasıl sunacağını değil, aynı zamanda üretim sürecinizin ihtiyaçlarını ve teslimat ihtiyaçlarınızı inceleyerek geliştirilen çözümü de bilmesi gerekmektedir.

Nakliye komisyoncusu rolleri aynı zamanda uygun rotaları belirlemeyi ve alıcı için en iyi seyahat seçeneklerini bulmayı da içerir. Bu, hava yolculuğu, kara yolculuğu ve deniz yoluyla rotaları içerebilir. Sevk edilen mal ve kargo çeşitlerine bağlı olarak, işletmelerin başarısı için ihtiyaç duyulan nakliye hizmetleri belirleyecektir.

Sonuç olarak küreselleşme ve giderek farklı aşamalardan oluşan lojistik taşımacılığın dinamiklerini değiştirmiştir. İlk elleçlemeden nihai dağıtıma kadar bir gönderinin tüm bölümlerini başarılı bir şekilde organize edebilmek için bugün bir nakliye firması aranmaktadır.

Sizde alanında uzman bir lojistik firmasından hizmet almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.